Lentze

Onderzoeker/adviseur

y.lentze@panteia.nl
079-3222675

Lentze studeerde economie en management in Leiden en Rotterdam. Gedurende en na zijn studies ontwikkelde hij een brede interesse voor ondermeer de nieuwe media, technologische ontwikkelingen en de mogelijkheden die dit creëert. Vanuit die interesse initieerde hij op dat gebied diverse initiatieven.

Door zijn expertise werd hij als externe ingeschakeld en coördineerde hij het onderzoek “Discriminatie in de Werving en Selectiefase” wat uitgevoerd werd voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit onderzoek kenmerkte zich door de uitdagende “methode Blommaert” die breed werd toegepast.

Sindsdien is hij binnen de organisatie verantwoordelijk om oplossingen te bedenken op het gebied van IT & (big)data. Door zijn expertise vervult hij diverse rollen in projecten voor (semi-)overheden, bedrijven en non-profit instellingen. Zo is Lentze:

  • Projectleider als het gaat om het Talent en Exit project voor o.a. Deloitte Nederland en Deloitte Dutch Caribbean (DDC);
  • Onderzoeksleider als het gaat om het AZW programma voor het CAOP;
  • Projectleider als het gaat om de PTO’s voor o.a. het Nij Smellinghe Ziekenhuis en de Mauritsklinieken;
  • Projectleider bij conjunctuurmetingen voor o.a. brancheorganisaties als NLingenieurs;

Daarnaast heeft hij recent o.a. aan de volgende onderzoeken gewerkt:

  • “Vrouwen in Besluitvormende Posities” dat werd uitgevoerd in opdracht van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP);
  • “Identiteitsonderzoek Nederlandse Adel” dat werd uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Adelsvereniging;
  • Functies en competenties in de e-commerce” dat werd uitgevoerd voor Thuiswinkel.org en gecofinancieerd door de Human Capital Tafel Logistiek (HCTL).

En was/is hij betrokken bij vele andere vraagstukken waarbij zijn expertise met betrekking tot IT & (big)data benodigd was/is. Hierdoor werkt(e) hij onder andere en/of vormt hij het aanspreekpunt voor organisaties als:

  • Het Ministerie van Economische Zaken, Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Inspectie SZW, ACM, Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), De Nederlandse Bank, Gemeente Amsterdam, Deloitte etc.

Vragen of nieuwsgierig? Neem dan gerust contact op.