Steekproef zelfevaluaties BRP en Reisdocumenten

gepubliceerd: 11-10-2018

Dit jaar brengt Panteia wederom een bezoek aan een steekproef van 70 gemeenten voor de zelfevaluaties Paspoorten/ID-kaarten en Basisregistratie personen.

Gemeenten hebben geregeld vragen over wat een steekproef inhoudt en hoe dit praktisch in zijn werk gaat. John Boog en Jaap Wils leggen in Burger en Recht uit hoe het zit.

Sinds 2013 jaren voert Panteia in opdracht van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) zogenaamde steekproefbezoeken uit onder gemeenten. Hiervoor worden 35 gemeenten bezocht in het kader van de zelfevaluatie Paspoorten/ID-kaarten en 35 voor de zelfevaluatie Basisregistratie personen (BRP). In deze bezoeken wordt getoetst of de antwoorden die gemeenten zelf hebben gegeven over de wijze waarop zij omgaan met diverse processen en wettelijke eisen een betrouwbaar beeld geven van de werkelijkheid. De resultaten gebruikt  RvIG om de kwaliteit van de gemeentelijke uitvoering in beeld te brengen. Jaarlijks wordt hierover gerapporteerd aan de Tweede Kamer. Lees meer hierover in het artikel in Burger en Recht.

Lees hier meer over het onderzoek 'Steekproef zelfevaluatie gemeenten'.

De uitkomsten van het onderzoek van 2015 zijn terug te vinden in de onderstaande rapportage.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00