Arbeidsmatige dagbesteding en beschut werk in Ermelo, Harderwijk en Zeewolde

gepubliceerd: 11-10-2018

Panteia heeft voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde de overlap in de uitvoering van de Participatiewet en de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) in beeld gebracht.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het bieden van ondersteuning aan mensen die niet of beperkt zelfredzaam zijn. Deze verantwoordelijkheid is met twee wetten geregeld: de Participatiewet en de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo). In de praktijk bestaat er overlap in de uitvoering van deze twee wetten.

Hoewel de Participatiewet en Wmo verschillende doelen hebben, bestaat er overlap in de praktische uitvoering, bijvoorbeeld wanneer mensen met Wmo in het kader van arbeidsmatige dagbesteding direct samenwerken met mensen die in het kader van de Participatiewet gesubsidieerde arbeid verrichten in een werkplaats van een sociaal werkbedrijf. Het is aan de gemeenten om in afstemming met de andere instellingen ervoor te zorgen dat mensen die zich bij hen melden vanwege hun afstand tot de arbeidsmarkt of zorgbehoefte binnen het juiste wettelijke kader worden geplaatst, zodat zij door de juiste instelling kunnen worden geholpen. Panteia heeft voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde in beeld gebracht hoe zij dit het beste kunnen doen.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00