De Rijksoverheid winnaar onderzoeksprijs Gedragsbewust Beleid

gepubliceerd: 11-10-2018

De Rijksoverheid is winnaar van de onderzoeksprijs die tijdens het symposium van Panteia: 'Gedragsbewust Beleid' werd uitgereikt.

Betty Feenstra van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mocht de prijs van 25.000 euro in ontvangst nemen. Haar voorstel is om te onderzoeken hoe we oudere Rijksambtenaren met gedragsbewust beleid aan de slag kunnen laten gaan met hun eigen inzetbaarheid, zodat ze tot hun pensioen gezond, vitaal en gemotiveerd aan het werk blijven.

De jury koos dit voorstel omdat het een onderwerp betreft dat nu en de komende jaren maatschappij breed speelt. "Dit vraagstuk speelt niet alleen bij het Rijk, maar bij veel meer arbeidsorganisaties, en is één van de belangrijkste arbeidsmarktvraagstukken van de komende jaren. Ook leent het zich goed voor een onderzoek naar de mogelijkheden van toepassing van de principes van gedragsbewust beleid", aldus juryvoorzitter Fred van Raaij.

Voor deze onderzoeksprijs zijn van tien organisaties twaalf inzendingen ontvangen. Er was een grote variatie van inzenders: departementen, gemeenten, ZBO's, uitvoeringsinstellingen en vrijwilligersinstanties. Zonder uitzondering betroffen de inzendingen allemaal maatschappelijk en beleidsmatig uitermate relevante onderwerpen: kindermishandeling, duurzame mobiliteit, ongewenst gedrag op sportvelden, onderling gedrag van buurtbewoners en woonoverlast, duurzame verhoging van vrijwilligerswerk en mantelzorg, de omgang met persoonsgebonden informatie in het sociaal domein, compulsief gebruik van social media door jongeren, de intrinsieke motivatie van bijstandsgerechtigden  en de optimalisering van het zorgstelsel door actiever zoekgedrag van AWBZ-consumenten.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00