De effecten van de pilot avondonderwijs bij Wageningen University

gepubliceerd: 11-10-2018

De belangstelling voor de opleidingen van Wageningen University blijft toenemen. Daarom startte de WU de pilot 'Verlengd rooster' en vroeg Panteia voor ondersteuning bij deze evaluatie.

De WU wordt als universiteit al jarenlang gewaardeerd om het kleinschalige en intensieve onderwijs. Deze reputatie wil de universiteit graag behouden. Naast investeringen in vernieuwende onderwijsvormen zoals online en blended learning zou het aanbieden van avondonderwijs uitkomst kunnen bieden om de universiteit in zijn huidige omvang te laten bestaan. Omdat onduidelijk is wat precies de gevolgen hiervan zullen zijn voor studenten (o.a. studentenprestaties), docenten en ondersteunend personeel is de universiteit in september 2016 gestart met een pilot.

Panteia zal gedurende de looptijd van de pilot de gevolgen hiervan op het onderwijs, de facilitaire ondersteuning en de tijdsbesteding van studenten en docenten monitoren en evalueren. Verder dient het onderzoek input te generen voor een ontwerp van het verlengde rooster waarbij voldoende onderwijsruimte beschikbaar komt en waarbij de nadelen zo beperkt mogelijk zijn.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00