EU onderzoek naar digitalisering van cultureel erfgoed

gepubliceerd: 11-10-2018

Panteia voert de analyse en rapportage uit voor het Europese project ENUMERATE. Dit is een EU-breed onderzoek naar de status van digitalisering in erfgoedcollecties: de ENUMERATE Core Survey.

Alle Europese erfgoedinstellingen (bibliotheken, archieven, musea, monumenten en erfgoedsites) worden uitgenodigd aan de online enquête mee te doen. Het verzamelen van erfgoedstatistieken is van direct nut voor de gehele erfgoedsector.

Nationale en Europese overheden kunnen uit de statistieken leren op welke terreinen extra stimulering van overheidswege wenselijk of noodzakelijk is. Omdat het onderzoek behalve op digitalisering als zodanig ook ingaat op de kosten en (duurzame) toegankelijkheid van digitaal erfgoed, levert het onderzoek een integraal beeld op. Maar ook voor individuele instellingen biedt deelname aan de enquête grote voordelen. De instelling krijgt in ruil voor deelname aan het onderzoek de mogelijkheid om via het data platform de key performance indicators van de eigen instelling te vergelijken met de geaggregeerde gegevens van instellingen in nationaal of Europees verband (benchmarking). Op het moment is Panteia in het kader van dit onderzoek bezig met een verdiepend onderzoek op enkele deelaspecten van the Core Survey. Dit verdiepende onderzoek (Thematic Survey) vormt de input voor Core Survey II.

Voor meer informatie zie: www.enumerate.eu.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00