Evaluatie herinrichting Metamorfoze Koninklijke Bibliotheek

gepubliceerd: 11-10-2018

De Koninklijke Bibliotheek (Bureau [INVALID]morfoze) heeft aan Panteia gevraagd om de herinrichting van [INVALID]morfoze te evalueren.

Het [INVALID]morfoze Archieven en Collectiestraject bestaat sinds 2005. [INVALID]morfoze is een nationaal programma voor het behoud van het papieren erfgoed dat wordt gecoördineerd door Bureau [INVALID]morfoze en is ondergebracht bij de Koninklijke Bibliotheek. In 2015 wordt geconstateerd dat het aanvragen van financiering bij [INVALID]morfoze ABC een complex en langdurig traject is dat aan herziening toe is. De Koninklijke Bibliotheek (Bureau [INVALID]morfoze) heeft aan Panteia gevraagd om deze herinrichting van [INVALID]morfoze te evalueren.

Dit onderzoek zal plaatsvinden in de periode september – december 2016. In deze periode zal Panteia spreken met betrokkenen zoals de coördinatoren van [INVALID]morfoze, een externe leverancier en twee leden van de Adviescommissie. Verder zal er een dossieranalyse plaatsvinden van projecten en wordt er gesproken met externe projectleider van projecten die in het kader van het programma [INVALID]morfoze een financiële toekenning hebben gekregen voor hun project na 2015. De uitkomsten worden beschreven in een rapport dat in december wordt opgeleverd.

Een verandering die reeds in 2014 al is doorgevoerd, is dat Bureau [INVALID]morfoze goedgekeurde projecten 100% financiert aan de hand van vaste paginaprijzen in plaats van de tot dusver gebruikelijke 70%. Andere uitgangspunten en doelen van de herinrichting zijn, onder andere: de wens om de procedure, voor zo ver mogelijk, te vereenvoudigen  en de wens om meer, grotere, betere en vanuit het oogpunt van onderzoekers/gebruikers interessantere aanvragen binnen de krijgen (en minder versnipperd).

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00