Kennisvergroting intermodaal transport in Polen

gepubliceerd: 11-10-2018

SeaRail en Panteia verzorgden een driedaagse training in Wroclaw, Katowice en Krakau. Deze training had tot de doel de kennis over intermodaal transport te vergroten en de voordelen van Nederland als hub te onderstrepen.

Het Nederlandse Partners in Business consortium ‘Linked by Rail’ promoot in Polen de spoorgoederen verbindingen tussen Nederland en Zuid-Polen. Enerzijds om meer goederen van de weg op het spoor te krijgen, anderzijds om meer transport volumes via Nederland vanuit en naar Polen te laten lopen. Dit consortium, waarin spoorwegondernemingen, transportondernemingen, terminals, logistieke dienstverleners en een kennisinstituut samenwerken, verdubbelde al het aantal goederentreinen tussen Nederland en Polen.

Polen is geïnteresseerd in de mogelijkheden van intermodaal transport, het gebruik maken van meerdere transportmodaliteiten tijdens het transport (in dit geval spoor- en wegvervoer). Echter, het ontbreekt vaak aan kennis binnen de Poolse transportbedrijven/verladers om daadwerkelijk containers via spoorvervoer te transporteren. Men is gewend om alles via het wegvervoer te organiseren.

SeaRail en Panteia hebben daarom gezamenlijk een driedaagse training verzorgd in Wroclaw, Katowice en Krakau. Deze training had tot de doel de kennis over intermodaal transport te vergroten en de voordelen van Nederland als hub te onderstrepen. Aansluitend zijn de Poolse deelnemers op een stage bij de ‘Linked by Rail’ bedrijven geweest.

Zowel de training als de stage werden zeer goed gewaardeerd door de deelnemers. De training scoorde vooral hoog op het niveau van de trainingsstof, de praktische toepasbaarheid en de voorbeelden die erg tot de verbeelding spraken. De stage bood een goede mix tussen het meemaken van de processen, het visualiseren van de complexiteit van intermodaal transport, het organiseren van transporten en het versterken van de contacten tussen de Poolse en Nederlandse bedrijven.

De deelnemers, de ‘Linked by Rail’ bedrijven en de organisatoren kijken terug op zeer succesvolle weken, die naar verwachting zullen leiden tot stijgende transport volumes op de trein naar Nederland.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00