Maatschappelijk Café over het kweken van menselijke embryo's voor onderzoek

gepubliceerd: 05-11-2019

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) organiseert een  maatschappelijke dialoog over het kweken van menselijke embryo’s voor onderzoek.

Panteia voert hiervoor een kwantitatief onderzoek uit. Op 15 november vindt in het kader van dit project een Maatschappelijk Café plaats in het centrum van Utrecht: iedereen is uitgenodigd om mee te praten over dit onderwerp.

Menselijke embryo’s maken om er onderzoek mee te doen kan bijdragen aan het verbeteren van medische behandelingen. Tegelijk zijn embryo’s een vroege vorm van leven waar niet lichtzinnig mee omgesprongen moet worden. Over dit soort thema’s wordt op 15 november gesproken.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge opent de avond, waarna de volgende sprekers het onderwerp verder introduceren:

  • Sebastiaan Mastenbroek, klinisch embryoloog bij het Amsterdam UMC;
  • Wybo Dondorp, ethicus aan de afdeling Health, Ethics & Society bij Universiteit Maastricht;
  • Aletta van Tent, bestuurslid Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Na de pauze gaan deelnemers met elkaar in gesprek: aan de hand van stellingen worden deelnemers geprikkeld om hun mening te geven over of het kweken van embryo’s speciaal voor onderzoek toegestaan zou moeten zijn. De uitkomsten van het Maatschappelijk Café vormen een deel van de input voor het kwantitatief onderzoek dat Panteia zal uitvoeren.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan hier. Op deze pagina vindt u tevens meer informatie over het programma en een informatiebrochure met achtergrondinformatie over het onderwerp.

 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00