Ondersteuning strategische sessies RIBW Nijmegen & Rivierenland

gepubliceerd: 11-10-2018

De RIBW organiseerde twee strategische sessies om met cliënten en medewerkers na te denken over de toekomst van de RIBW. Panteia ondersteunde door als sessieleider te fungeren en de sessies te faciliteren met de tool MeetingSphere.

In totaal namen 80 cliënten en medewerkers van de RIBW deel aan de sessies in Tiel en Nijmegen. Zo is er nagedacht over de belangrijkste interne ontwikkelingen voor de RIBW in de komende drie jaar en hoe kan worden omgegaan met maatschappelijke ontwikkelingen die de RIBW het meest raken. Andere onderwerpen waren de rol van digitale begeleiding in het dienstenaanbod, het meer herstelondersteunend maken van de zorg en de wijze waarop de doorstroom van beschermd wonen naar ambulante zorg verder kan worden gestimuleerd.

MeetingSphere, als versnellingskamer tool, leende zich perfect voor de sessies. Anonimiteit van antwoorden is gegarandeerd, waardoor er geen drempel was om de eigen mening te geven. Bovendien bevordert het gebruik van laptops dat ook de minder mondige deelnemer een bijdrage kan leveren. Daarbij komt dat de grote groep deelnemers tegelijkertijd aan de slag kan met het beantwoorden van de vragen en zij daarbij elkaars reacties kunnen zien en hierop kunnen reageren. In deze twee sessies werd het beantwoorden van vragen via de laptop afgewisseld met een plenaire terugkoppeling en waar nodig discussie, waardoor optimaal gebruik kon worden gemaakt van de ervaringen en meningen van de aanwezige cliënten en deelnemers.

 

Download publicatie

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00