Onderzoeksbureaus Panteia en MuConsult bundelen de krachten

gepubliceerd: 29-06-2020

Door verregaande samenwerking willen Panteia en MuConsult beter gebruikmaken van de kennis en expertise rondom de thema’s mobiliteit en transport. Beide bureaus blijven onder hun eigen naam actief in de markt.

Voor opdrachtgevers zijn de vraagstukken rondom transport van goederen en personenmobiliteit steeds meer met elkaar verbonden. De verschuivende beleidsfocus naar duurzame groei leidt ertoe dat mobiliteit een drager is van veel actuele maatschappelijke vraagstukken. Dat vraagt integraal strategisch beleidsadvies en meer data-gedreven onderzoek. Door de samenwerking willen beide partijen optimaal gebruik maken van elkaars expertise en nieuwe verbindingen creëren tussen domeinen zoals gedragsbeïnvloeding, arbeidsmarkt, duurzaamheid en mobiliteit.

 

MuConsult is opgericht in 1990 en heeft veel expertise in strategisch beleidsonderzoek en -advies op het gehele spectrum van personenmobiliteit en in alle fasen van de beleidscyclus. De adviseurs van MuConsult zijn in veel regio’s nauw betrokken bij integrale mobiliteitsprogramma’s voor de korte en lange termijn. Opdrachtgevers zijn de Rijksoverheid, decentrale overheden en publieke kennisinstellingen zoals het KiM. Het bureau opereert met 23 medewerkers vanuit Amersfoort.

 

Panteia is een internationaal werkend onderzoeks- en adviesbedrijf. Met een team van 100 experts en partners wordt advies gegeven over transport en sociaal-economische vraagstukken met behulp van (big) data gedreven onderzoek. In Nederland is Panteia een van de grootste onderzoeksbureaus. Opdrachtgevers zijn internationale bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties.

 

MuConsult en Panteia worden beiden gedreven door hoogwaardige inhoudelijke kennis en het leveren van waardevrije bouwstenen voor opdrachtgevers. In de samenwerking blijven beide merken ongewijzigd evenals de kantoorlocaties in Amersfoort, Brussel en Zoetermeer. Algemeen directeur Jan-Willem Siebers van Panteia gaat beide bedrijven leiden. Oprichter Henk Meurs van MuConsult blijft als founding partner betrokken en actief voor opdrachtgevers van beide bedrijven.

 

Voor meer informatie of een mondelinge toelichting kan contact worden opgenomen met:

Casper Stelling, Senior Adviseur bij MuConsult, 06 48 95 65 16, c.stelling@muconsult.nl
Iris Dofferhoff, Marketing en Communicatieadviseur bij Panteia, 079 322 22 33, i.dofferhoff@panteia.nl

 

 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00