Panteia gastheer Urban Nodes workshop voor Rotterdam

gepubliceerd: 11-10-2018

Voor de studie 'Improving the efficiency of the transport system in urban nodes of the TEN-T core network', hield Panteia (op 1 juli) een interactieve workshop voor de projectpartners van het project en de stakeholders uit de regio Rotterdam.

Tijdens de workshop is ingegaan op de uitdagingen die er spelen op het gebied van de stedelijke bereikbaarheid in combinatie met de grote goederenstromen over land van en naar de Rotterdamse haven. De Rotterdamse haven vormt één van de meest centrale schakels binnen het Trans-Europese Transport Netwerk (TEN-T). Naast goederenvervoer besteedt de Europese Unie steeds meer aandacht aan de stedelijke knooppunten binnen het TEN-T-netwerk, met als doel het verbeteren van de stedelijke bereikbaarheid. Een groot deel van de goederenstromen gaat van en naar stedelijk gebied.

De studie De Europese Commissie (DG MOVE) is opdrachtgever voor de studie "Improving the efficiency of the transport system in urban nodes of the TEN-T core network". Het doel van de studie is het identificeren van kosteneffectieve maatregelen ter verbetering van stedelijke knooppunten op het TEN-T-netwerk. Het project richt zich op vier knooppunten, namelijk Rotterdam, Genua, Helsinki en Ljubljana.

De studie ontwerpt een integrale afwegingsmethode voor de effectiviteit van infrastructurele maatregelen voor alle stedelijke knooppunten. Ook wordt voorzien in een set aanbevelingen voor het toepassen van de geïdentificeerde maatregelen. Zo worden steden geholpen bij het oplossen van knelpunten en ontbrekende schakels in het TEN-T-netwerk.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00