Panteia helpt Dubai bij ontwikkelen macro-economisch beleid

gepubliceerd: 11-10-2018

Dubai en de andere Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn hard getroffen door de huidige lage olieprijzen als gevolg van de economische crisis. Een door Panteia ontwikkeld model wordt nu gebruikt om nieuw macro-economisch beleid te ontwikkelen.

De VAE bestaan uit zeven emiraten, waarvan Dubai en Abu Dhabi de belangrijkste zijn. Ongeveer 15 jaar geleden was Panteia betrokken bij het ontwikkelen van de onderzoeksafdeling van de Dubai Kamer van Koophandel (Dubai Chamber). In opdracht van diezelfde Kamer van Koophandel heeft Panteia in 2006 een macro-economisch model over de economie van de VAE geformuleerd. Dit model kan gebruikt worden om de invloed van allerhande ontwikkelingen en beleidsmaatregelen in kaart te brengen. Denk hierbij aan de gevolgen van veranderingen van de wereldwijde olieprijs, de invoering van BTW, extra investeringen etc.

In het voorjaar van 2017 heeft Panteia dit model geüpdatet. Panteia gaat hiermee de gevolgen van een aantal beleidsmaatregelen doorrekenen. Daarnaast worden medewerkers van de Dubai Chamber opgeleid om met dit model te kunnen werken.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00