Panteia ontwikkelt logistieke monitor voor de provincie Overijssel

gepubliceerd: 11-10-2018

Het thema 'Logistiek' krijgt een steeds belangrijkere plaats in het economisch en mobiliteitsbeleid van de provincie Overijssel. Bij de provincie Overijssel ontstond daardoor de wens om over een logistieke monitor te beschikken.

Het afgelopen jaar heeft Panteia in opdracht van de provincie Overijssel de logistieke monitor ontwikkeld. Het programma 'Goederenvervoer over Water' is sinds 2014 in werking en in de nu lopende revisie van de Omgevingsvisie vormt 'logistiek' één van de vier speerpuntthema's voor de provincie Overijssel. In het 'Koersdocument Logistiek' worden de geformuleerde uitgangspunten  in de Omgevingsvisie met betrekking tot  logistiek uitgewerkt in concreet provinciaal logistiek beleid. Tijdens de uitwerking van het programma 'Goederenvervoer over Water' is geconstateerd dat de provincie weinig weet van de karakteristieken en ontwikkeling van de logistieke sector in Overijssel. Dit was de aanleiding om Panteia te vragen een logistieke monitor voor Overijssel te ontwikkelen.
De monitor bevat drie thema's die gezamenlijk de kenmerken, trends en ontwikkelingen van de logistieke sector in beeld brengen. Dit zijn:
  • Economie en werkgelegenheid
  • Goederenstromen
  • Verkeersbewegingen goederenvervoer
De monitor van Panteia maakt voor deze drie thema's  inzichtelijk wat de karakteristieken zijn van de logistieke sector in Overijssel en hoe de logistieke sector zich ontwikkelt. De meeste ontwikkelingen zijn in kaart gebracht vanaf 2010. Hierdoor zijn de trends van de afgelopen jaren goed inzichtelijk gemaakt. De monitor wordt vanaf nu jaarlijks door Panteia geactualiseerd.

De monitor 'Logistiek Overijssel in het kort' heeft de vorm van een webapplicatie en is vanaf nu beschikbaar. Panteia heeft ook een binnenvaartmonitor ontwikkeld voor de provincie Friesland.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00