Panteia verkent economisch groeiperspectieven Verenigde Arabische Emiraten

gepubliceerd: 11-10-2018

Panteia voert in opdracht van Dubai Chamber opnieuw een middellange termijn verkenning uit van de economie van de Verenigde Arabische Emiraten. Hierin staan de ontwikkelingen gedurende 2018 -2022 centraal.

In 2006 heeft Panteia in opdracht van de Dubai Chamber of Commerce and Industry, een macro-economisch model voor de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) ontwikkeld. Het is bedoeld voor economische prognoses/scenario’s voor de middellange termijn, en voor het doen van ex-ante analyse van effecten van economisch beleid. Vanwege de dynamiek van de economie (denk alleen al aan olie!) van de VAE worden alle analyses ook op sectornivau gedaan. Sindsdien onderhoudt Panteia dit model.

Begin 2017 heeft Panteia – samen met collega’s van Dubai Chamber – voor het laatst een middellange termijn verkenning van de economie van de VAE gedaan, en daarbij ook de invloed van een aantal beleidsopties onderzocht. In het licht van het herstel van de wereldeconomie heeft Dubai Chamber ons gevraagd om een update, waarin de ontwikkelingen gedurende 2018 -2022 centraal staan.

Lees meer over de middellange termijn verkenning van vorig jaar: Panteia helpt Dubai bij ontwikkelen macro-economisch beleid

 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00