Ronde Tafel-bijeenkomst Energietransitie Binnenvaart 2018-2030

gepubliceerd: 11-10-2018

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert op 8 maart samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Panteia een Ronde Tafel-bijeenkomst in Zoetermeer, met als onderwerp de energietransitie binnenvaart 2018-2030.

Centraal staat de vraag hoe we het innovatievermogen van de sector kunnen versterken met als doel een binnenvaartsector die in 2050 klimaatneutraal en emissievrij is. Tussendoel voor 2030 is dat de broeikasgasemissies (met name CO2) worden teruggebracht van 2,1 Mton naar 1,7 Mton per jaar.

Het programma biedt in de ochtend onder meer de presentatie van recente studies door RVO (innovatiestructuuranalyse) en Panteia (transitie- en rekenmodel binnenvaart). Tijdens break-out sessies in middag gaan de deelnemers zelf aan de slag met het aanleveren van bouwstenen voor het beoogde programma energietransitie binnenvaart. Er vinden vijf break-out sessies plaats: Doorontwikkeling van de Green Awards, Energiebesparing zichtbaar: Meten aan de pijp, Transitiespoor batterij-elektrisch, Transitiespoor waterstof-elektrisch en Transitiespoor retrofit-biobrandstoffen.

De bijeenkomst bouwt voort op de uitkomsten en inzichten van het symposium dat plaatsvond op 8 februari over de financiering van de vergroening van de binnenvaart.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00