Uitnodiging voor een Webinar in een Europees project naar big data in de transportsector

gepubliceerd: 19-02-2019

Via dit bericht willen wij u graag uitnodigen voor een webinar op 27 februari van 14.00 tot en met 15.00 in kader van een Europese onderzoeksproject waarin onderzoek wordt gedaan naar de kansen van big data in de transportsector.

Dit project ‘Leveraging Big Data to Manage Transport Operations’ (afkorting: LeMO) is een driejarig onderzoeksproject dat wordt uitgevoerd binnen het Horizon 2020 programma van de Europese Commissie. In dit bericht kunt u meer achtergrondinformatie bij dit project en over deze webinar vinden.

Achtergrond

Met een groeiende stedelijke bevolking, een groeiende economie en groeiende transportvolumes staat de Europese transportsector voor diverse uitdagingen in het realiseren van een efficiënt, veilig en duurzaam transportsysteem. Tegelijkertijd creëren recente technologische ontwikkelingen en innovaties mogelijkheden om te werken aan een efficiënter, veiliger en duurzamer transportsysteem, voor zowel personenvervoer als goederenvervoer.

Deze technologische ontwikkelingen maken het bijvoorbeeld mogelijk om meer data uit de transportsector open beschikbaar te stellen aan een groter publiek, data te koppelen aan meer diverse en nieuwe bronnen, en ‘nieuwe’ databronnen te gebruiken die voorheen niet bestonden of niet beschikbaar waren. Voorbeelden van beleidsgebieden in transport waarin data een belangrijke rol speelt zijn Intelligent Transport Systems (ITS), Open Data in Transport, Automated Driving, en Smart Mobility.

Wat onderzoekt LeMO en resultaten

In LeMO wordt er onderzoek gedaan naar de kansen die big data aan de Europese transportsector geeft voor het realiseren van zijn ambities. Sinds de start van het project zijn er al diverse resultaten gepresenteerd in diverse deliverables. In de webinar wordt er een korte en heldere presentatie gegeven bij de belangrijkste resultaten, waaronder:

  • Een overzicht van huidig beleid dat het delen, (her)gebruik, en beschikbaar stellen van data makkelijker maakt of vermoeilijkt. Hierin is vooral het beleid meegenomen dat een impact heeft op big data toepassingen in de transportsector. Meer informatie over dit rapport kan hier gevonden worden.
  • Een uitgebreid overzicht van alle juridische aspecten die relevantie hebben voor de ontwikkeling van, toegang tot en (her)delen van big data in de transportsector. Meer informatie over dit rapport kan hier gevonden worden.

Momenteel werken de onderzoekspartijen in LeMO aan een zevental case studies. In elk van deze case studies wordt onderzoek gedaan naar een specifieke toepassing van big data in de transportsector. Het doel van de case studies is om meer inzicht te krijgen in de kansen en mogelijkheden die big data biedt voor het realiseren van een efficiënt, veilig, en duurzaam transportsysteem. In de webinar zal er ook een presentatie zijn van een tweetal LeMO case studies.

Tot slot zijn er presentaties vanuit twee vergelijkbare Europese onderzoeksprojecten: NOESIS en Transforming Transport.

Webinar

U kunt de agenda van deze webinar hier vinden en via deze link kunt u zich hiervoor registreren.

We hopen u 27 februari in de webinar te mogen begroeten.

 

 

Wilt u de derde nieuwsbrief lezen van LeMo? Deze kunt u hier vinden. 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00