Arbeidsmarktprognose UWV

Om inzicht te krijgen in de jaarlijkse stand van zaken en verwachtingen voor het komende jaar, heeft UWV een jaarlijkse arbeidsmarktprognose nodig.

De prognose geeft een helder beeld van de vraag (omvang en ontwikkeling van de werkgelegenheid), het aanbod (omvang en ontwikkeling van de beroepsbevolking), de verwachte vacatures en de omvang en ontwikkeling van de werkloosheid. Panteia werkt elk jaar mee aan de arbeidsmarktprognoses van UWV. De prognoses zijn tot 5 jaar vooruit, worden per sector gemaakt en zijn zowel landelijk als regionaal.

Prognoses van de beroepsbevolking en de werkloosheid maakt UWV zelf. Panteia levert sectorale prognoses van productie, werknemers, zelfstandigen en vacatures. Wij maken daarbij gebruik van het economische sectormodel Prisma en een vacaturemodel, ontwikkeld ten behoeve van de arbeidsmarktprognoses.

Met de arbeidsmarktprognoses ondersteunt UWV haar partners op de arbeidsmarkt, zoals gemeenten, werknemers- en werkgeversorganisaties, regionale samenwerkingsverbanden, sectororganisaties en onderwijsinstellingen.

Bekijk de UWV Arbeidsmarktprognose 2014-2015 Bekijk de UWV Arbeidsmarktprognose 2015-2016 Bekijk de UWV Arbeidsmarktprognose 2016-2017 Bekijk de UWV Arbeidsmarktprognose 2017-2018

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00