Bewerking en levering vacaturegegevens vanuit Jobfeed

De vacaturespider Jobfeed van Textkernel haalt elke dag alle vacatures van het Nederlandse internet (en doet dat inmiddels ook in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië). Vervolgens ontdubbelt Jobfeed de vacatures en classificeert ze naar sector, beroep, regio, etc.

Panteia ontvangt de bestanden van Jobfeed en bewerkt ze tot arbeidsmarktinformatie, oa. door ze te wegen naar CBS gegevens over de Nederlandse vacaturemarkt. Vervolgens komen data beschikbaar waarin per periode (maand, kwartaal, jaar), regio (bijv arbeidsmarktregio, maar ook andere indelingen zijn mogelijk), sector (SBI) en beroep (SBC, specifieke indeling van Jobfeed) de aantallen vacatures die niet door intermediairs  zijn geplaatst (want die zijn niet te ontdubbelen) zijn weergegeven. Panteia levert deze data sinds 2010 aan UWV en sinds 2011 aan SBB. Bij SBB vormen deze data de basis voor de vraagprognoses voor Kans Op Werk.

Daarnaast gebruikt Panteia ook Jobfeeddata voor een groot aantal andere arbeidsmarktanalyses, bijvoorbeeld voor sectoren als de logistiek, de detailhandel, de ICT, de e-commerce, het onderwijs, de zorg, etc., voor de provincies Noord-Brabant en Limburg (en in 2017 meer provincies) en voor macrodoelmatigheidsonderzoek voor nieuwe opleidingen.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00