Marktonderzoek Digitaal Hulpplein

De directie Burgerschap en Informatiebeleid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft Panteia gevraagd onderzoek te doen naar de mogelijkheid om het Digitaal Hulpplein op een andere manier te exploiteren. Het Digitaal Hulpplein is een platform voor het zoeken naar cursussen voor mensen die niet of nauwelijks digitaal vaardig zijn.

Dit heeft geresulteerd in een marktonderzoek waarbij drie hoofdvragen centraal stonden:
  1. Welke (commerciële dan wel andere) partijen zouden geïnteresseerd kunnen zijn in de overname van het Digitaal Hulpplein?
  2. Onder welke voorwaarden zouden zij geïnteresseerd zijn?
  3. Is er concreet een bedrijf of organisatie aan te wijzen die een overname zou overwegen, op grond van bevindingen uit het onderzoek?
De uitkomsten van het marktonderzoek laten zien dat het Digitaal Hulpplein niet als een op zich staand initiatief wordt gezien. De beperkte digivaardigheid van een deel van de bevolking en het toenemende belang van de Nederlandse bevolking om te beschikken over voldoende digitale vaardigheden betreft een complexe problematiek die je niet oplost met het aanbieden van cursussen.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00