Vrouwen op weg naar de vrije plekken in RvC’s en RvB’s in de top200 bedrijven

Volgens de Wet bestuur en toezicht dient ten minste 30% van de zetels in raden van bestuur (RvB) en raden van commissarissen (RvC) te worden bezet door vrouwen. Deze 30% vrouwen wordt niet gehaald en daarom startten het Ministerie van OCW en VNO-NCW eind 2014 het gezamenlijke initiatief ‘Vrouwen naar de Top’. Doel van dit programma is om meer vrouwen benoemd te krijgen in RvB’s en RvC’s.

Panteia en La Red brachten in opdracht van het Ministerie van OCW de vrije plekken in raden van commissarissen en raden van besturen in kaart. Zo onderzochten we waar de vacatures ontstaan, wie de relevante actoren/stakeholders zijn en welke (netwerk)strategieën ‘board ready’ vrouwen kunnen inzetten. Aan de hand van een sociale netwerkanalyse en visualisatie zijn de netwerken van bestuurders en de organisaties waarmee ze verbonden zijn in beeld gebracht. Ten slotte stelden we een ‘routeadvies’ op, dat concrete handvatten biedt voor ‘board ready’ vrouwen om de weg te vinden naar een positie in een RvB of RvC van een top200 bedrijf.

Aandacht vrouwen naar de top noodzakelijk: tips en routeadvies

Workshop Navigeren naar de Top

Elk halfjaar organiseren Panteia en La Red een workshop Navigeren naar de Top. Tijdens deze interactieve workshop bieden we praktische tips om uw doelen te realiseren. De workshops worden verzorgd door Miriam Notten, Rosanne Oomkens en Natasha Stroeker.

Eén van de deelnemers was Renée Prins. Op 30 mei 2017 volgde zij onze workshop. Mede door haar deelname aan de workshop en de tips trad zij niet lang daarna toe tot het bestuur van Scool’s Cool Westland. Een mooi voorbeeld van hoe de workshop u kan helpen bij het realiseren van uw doelen!

Dus bent u een vrouw en heeft u de ambitie om toe te treden tot een RvB of RvC of op een andere manier een carrièreswitch te maken? Kom naar de workshop en krijg:

  • Zicht op uw eigen netwerk
  • De route om door te dringen in het netwerk van uw doelgroep
  • Een selectie van voor u relevante clubs en evenementen
  • Advies over het verhogen van uw zichtbaarheid
Data:

Donderdag 14 juni 13:00-17:00 Maandag 18 juni 18:00-21:30 Maandag 15 oktober 13:00-17:00 Donderdag 1 november 18:00-21:30

De workshop duurt een halve dag en vindt plaats bij Panteia te Zoetermeer. Investering: €250,- per persoon (excl. BTW).

Voor meer informatie, neem contact op met Rosanne Oomkens. Aanmelden kan via r.oomkens@panteia.nl of notten@lared.nl .

Bekijk een impressie van de laatste workshop.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00