Zelfscan mogelijkheden voor mensen met een arbeidsbeperking in bedrijven

Met subsidie van UWV heeft Panteia samen met De Beleidsonderzoekers een zelfscan voor MKB-werkgevers ontwikkeld, waarmee zij de mogelijkheden voor mensen met een arbeidsbeperking binnen het bedrijf in beeld kunnen brengen.

 

Dit rapport beschrijft het onderzoek dat ten grondslag ligt aan de zelfscan. Het onderzoek geeft inzicht in de voorwaarden die vanuit de zijde van de werkgever nodig zijn om te komen tot een duurzame arbeidsrelatie met werknemers met een arbeidsbeperking.

Door middel van literatuuronderzoek en casestudies bij 20 bedrijven biedt het onderzoek inzicht in de elementen die bijdragen aan een goede match. Deze kennis is door de onderzoekers vertaald naar een zelfscan die werkgevers helpt om vast te stellen of de organisatie geschikt is voor een match met werknemers met een arbeidsbeperking of op welke wijze de organisatie geschikt te maken is. Het rapport is hieronder te downloaden.

Het rapport en de zelfscan zijn te gebruiken door werkgevers die van plan zijn om iemand met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Ook andere organisaties die hierbij een rol spelen, zoals gemeenten, jobcoaches en arbeidsmarktintermediairs kunnen de zelfscan gebruiken.

 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00