Panteia helpt u om uw (beleids)vragen over ondernemerschap en de invloed daarvan op de economie te beantwoorden. Ook kunnen wij de invloed van economische vraagstukken op het gedrag van en perspectief voor ondernemers en ondernemerschap weergeven.

Nederland wordt steeds ondernemender. Economisch gezien is het van belang dat meer ondernemers ambitieuzer worden en gaan inzien dat groei van het bedrijf nog meer voldoening geeft. De vraag is vaak hoe? Hoe houden we het aantal ondernemers op peil en komen we tot meer ambitieuze ondernemers? Hoe zorgen we dat bedrijven blijven groeien of sneller gaan groeien? Hoe houden we groeiende bedrijven vast of trekken we ze aan in de stad of de regio? Op dit soort vragen kan Panteia, op basis van gedegen onderzoek, antwoord geven en desgevraagd adviseren over het in te zetten beleid.

Economische vraagstukken hebben een grote invloed op de maatschappij. Om de effecten van maatregelen vooraf goed te kunnen voorspellen is het onvoldoende om ad-hoc onderzoek naar de uitwerking van beleid uit te voeren. Toetsing aan historische data en -ontwikkelingen kunnen de kwaliteit van voorspellingen versterken. Daarnaast is het nodig om met kwalitatieve expertise naar de trends in de markt te kijken en deze te vertalen naar kwantitatieve schattingen van effecten van deze trends. Panteia heeft de kennis in huis om kwalitatief excellent onderzoek uit te voeren en de historische data om de effectiviteit van de adviezen te vergroten.

Onze experts denken graag met u mee. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.


Onze diensten

Contact opnemen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op.

Contact

Wij denken graag met u mee. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onderzoeken (57)