Data intelligence

Door de combinatie van onafhankelijkheid, domeinkennis, de toegang tot databronnen en de kennis van onderzoek en analyse is Panteia in staat om toegevoegde waarde te creëren. Via data analytics zetten wij data om naar kennis.

Panteia ondersteunt ondernemers in de bedrijfsvoering door het verbinden van diverse databronnen. Zo bieden wij producenten en importeurs actief in de groothandel inzicht in de ontwikkeling van omzet- en afzetcijfers. In de zorg maken wij op basis van zorgconsumptie gegevens voor instellingen inzichtelijk of er met preventieve maatregelen arbeidsverzuim is te voorkomen. Ook bieden wij meer inzicht door data te analyseren, te verrijken, te visualiseren of prognoses te maken.

Beleidsmakers en branchevertegenwoordigers geven wij meer inzicht in de markt of bij het beantwoorden van beleidsvragen. Op intelligence gebied doen we dit door het koppelen van meerdere databronnen (zowel private data en open data) en passen wij patroonherkenning en domeinkennis toe waardoor data omgezet worden tot inzichten die beleidskeuzes mogelijk maken. Zo hebben wij bijvoorbeeld een leidende rol in de analyse van OV-chipkaart data. Als gevolg van data analyses van transacties bij het reizen met de OV-chipkaart hebben de OV-bedrijven maatregelen getroffen om het aandeel incomplete transacties en de effecten hiervan te beperken.

Lees meer over Big Data analyse

Meer informatie en voorbeelden op het gebied van data analyse en digitale rapportages vindt u op onze website Data & Analytics.

 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00