Panteia geeft keynote speech bij IRU workshop over tekort aan chauffeurs

gepubliceerd: 11-10-2018

Het huidige en toekomstige tekort aan chauffeurs is één van de grootste uitdagingen van de transportsector. Dit tekort gaat waarschijnlijk alleen maar toenemen als er geen actie wordt ondernomen.

Het personeel in de sector vergrijst, terwijl het transportvolume in de toekomst waarschijnlijk alleen maar toe neemt. Indien niet aangepakt kan het tekort aan chauffeurs de groei van de transportsector en de economie uiteindelijk vertragen.

Tegen deze achtergrond heeft de International Road Union (IRU) 28 februari 2018 een workshop georganiseerd om standpunten, best practices en ideeën uit te wisselen voor het aanpakken van het tekort aan chauffeurs. Hierbij is het heel belangrijk dat jonge mensen aangetrokken worden voor banen in de sector om de oudere generatie die met pensioen gaat te vervangen.

In de sessie over jonge chauffeurs is Panteia uitgenodigd om een keynote speech te geven over de resultaten van een EU studie naar het aantrekkelijk maken van transportbanen voor toekomstige generaties. De presentatie van Panteia kunt u hieronder downloaden. Als u vragen heeft, neem gerust contact op, wij helpen u graag verder.

 

Download publicatie

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00