Touringcarsector zet groei in vanaf 2016

gepubliceerd: 11-10-2018

Panteia verricht jaarlijks, in opdracht van KNV onderzoek, een onderzoek naar de omvang en samenstelling van het touringcarvervoer in Nederland. De bevindingen staan beschreven in de nieuwste brochure.

Het aantal touringcars neemt al jaren af en ook in 2015 is het aantal verder gedaald, maar een kentering lijkt nabij. Bedrijven uit de sector zijn positiever en geven aan dit jaar nieuw materieel te willen aanschaffen. Daarom is voor 2016 de verwachting dat het aantal touringcars weer zal toenemen. Er lijkt ook een einde te komen aan de afname van het aantal touringcarbedrijven; in 2014 -6,6% en in 2015 -2,5%.

Het aantal kilometers dat reizigers afleggen is, ondanks een lichte daling van het aantal gereden kilometers per touringcar, in 2015 gestegen. De oorzaak hiervoor is de toename van het gemiddeld aantal reizigers per touringcar. Uit deze cijfers valt te concluderen dat er een steeds efficiƫntere inzet is van de touringcars.

Ook de omzet per touringcar is, als gevolg van de toename van het gemiddeld aantal reizigers per touringcar, toegenomen. In vergelijking met andere vervoersmiddelen scoort de touringcar goed op basis van prijs. De standaard prijs voor touringcarvervoer ligt beduidend lager dan voor een reis met het vliegtuig of de trein. Ook qua duurzaamheid scoort de touringcar goed. De uitstoot van CO2 van een touringcar ligt op het laagste niveau van alle vervoersmiddelen.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00