Verbeteren aansluiting opleiding – arbeidsmarkt voor MBO

gepubliceerd: 11-10-2018

Om te zorgen voor een goede aansluiting tussen opleiding en arbeidsmarkt is het van belang om alle partijen van relevante en kloppende informatie te voorzien. Panteia voert twee projecten uit om relevante informatie over de aansluiting te genereren.

Panteia voert twee projecten uit om relevante informatie voor de aansluiting van MBO opleidingen met de arbeidsmarkt te genereren en presenteren: Kans op werk en Kans op stage. Beide projecten worden uitgevoerd in opdracht van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Kans op werk laat voor vrijwel alle MBO-opleidingen zien wat de kans van een beginnende student is dat hij of zij na afloop van de opleiding een baan kan vinden die op de opleiding aansluit. Samen met Etil heeft Panteia een methodiek ontwikkeld en toegepast om deze kansen op werk voor zo'n 500 verschillende opleidingen (en 35 regio's) op een uniforme wijze te bepalen.

Om een MBO opleiding succesvol af te kunnen ronden, moet je als student een stage of leerbaan kunnen volgen. Daarom is naast de kans op werk ook de Kans op stage van belang: hoe gemakkelijk kan een student in een bepaald jaar daadwerkelijk een stage of leerbaan vinden? In 2015 is SBB begonnen om de kans op stage in kaart te brengen. Panteia gaat SBB helpen om dit proces te structureren en uniformeren.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00