Mbo-docenten en trainers in werk-gerelateerde leeromgevingen

gepubliceerd: 11-10-2018

8 en 9 juni vond de jaarlijkse bijeenkomst van EQAVET plaats in Malta. Panteia presenteerde de voorlopige resultaten van een studie naar leraren en trainers (mentoren) in leren op de werkplek.

EQAVET is een netwerk waarin Europese lidstaten, sociale partners en de Europese commissie werken aan het verbeteren van de kwaliteit van het beroepsonderwijs. QA, ofwel Quality Assurance, kwaliteitsborging staat binnen EQAVET centraal. Op dit moment wordt binnen EQAVET ondermeer gediscussieerd over het European Framework for Quality and Effective Apprenticeships, herziening van het European qualification framework (EQF) en het volgen van de carrière van gediplomeerden.

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van EQAVET op 8 en 9 juni in Malta werd een van de presentaties verzorgd door Panteia-expert Paul Vroonhof. In zijn presentatie besprak hij de voorlopige resultaten van een studie naar mbo-docenten en trainers (mentoren) in leren op de werkplek. Centraal stonden de elementen die belangrijk zijn voor de kwaliteit en aantrekkelijkheid van beroepsonderwijs. Tijdens de bijeenkomst werd naar aanleiding van de presentatie besproken hoe EQAVET de bevindingen van de studie in haar werkprogramma kan verwerken.

Lees meer over het onderzoek en download het rapport.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00