Poolse en Wit-Russische ministers aanwezig bij workshop Zijderoute Panteia

gepubliceerd: 11-10-2018

Donderdag 8 februari ontvangt Panteia de Poolse en Wit-Russische vice-ministers van Transport. Zij zullen de Poolse en Wit-Russische visies op de mogelijkheden van de Nieuwe Zijderoute presenteren.

Een groot aantal Nederlandse stakeholders en delegaties uit China, Polen en Wit-Rusland nemen deel aan de workshop.

De Nieuwe Zijderoute is booming. Nieuwe spoorwegverbindingen tussen Europa en China worden maandelijks gelanceerd. Wat is het effect hiervan op Nederland? Stijgen vervoervolumes met spoor zodanig dat transportpatronen veranderen? En wat betekenen de ontwikkelingen voor de haven van Rotterdam en de Nederlandse economie?

Panteia voert in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een studie uit naar de effecten van het Chinese ‘Belt and Road Initiative’ (BRI/Nieuwe Zijderoute) op de Nederlandse transport- en logistieke sector. Panteia brengt de huidige en toekomstige marktsituatie in beeld en geeft aan waar de kansen en bedreigingen voor Nederland liggen, qua infrastructuur, administratieve lasten, douane, etc. Ten slotte leveren we het ministerie een uitvoerbaar beleidsadvies.

Tijdens de workshop worden de ervaringen en kansen met betrekking tot de Nieuwe Zijderoute besproken. Wilt u met de delegaties en andere deelnemers van gedachten wisselen, meld u dan aan via c.wensink@panteia.nl.

Lees meer over de studie.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00